جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

فرزند آخرت باشید

زمان مطالعه: 2 دقیقه

81. پیامبر خدا صلی الله علیه و آله:

اى مردم! از فرزندان آخرت باشید و از فرزندان دنیا نباشید؛ زیرا هر بچّه اى، دنبال مادرش حرکت مى کند…. پس عمل کنید، در حالى که از خدا برحذرید. بدانید که به اعمال شما رسیدگى مى شود و خواه ناخواه، خدا را ملاقات مى کنید. «پس هر که به وزن ذرّه اى نیکى کند، آن را مى بیند و هر که به وزن ذرّه اى بدى کند، آن را مى بیند».

82. پیامبر خدا صلی الله علیه و آله:

دنیا را فرزندانى است و آخرت را نیز فرزندانى. شما از فرزندان آخرت باشید و از فرزندان دنیا مباشید؛ زیرا هر بچّه اى، دنبال مادر خود حرکت مى کند. همانا دنیا پشت کرده و مى رود، و آخرت، روى کرده و مى آید.

83. پیامبر خدا صلی الله علیه و آله:

این دنیا، پشت کرده و مى رود و این آخرت، روى کرده و مى آید، و براى هر یک از این دو، فرزندانى است. پس چنانچه مى توانید از فرزندان آخرت باشید و از فرزندان دنیا نباشید، چنین کنید. امروز، شما در سرایى هستید که جاى عمل است و حسابرسى نیست، و فردا در سرایى خواهید بود که جاى حسابرسى است و عمل نیست.

84. امام على علیه السلام:

پیشرو(1) باید به کسان خود، راست بگوید و خِردَش را به کار بگیرد و فرزند [و اهلِ] آخرت باشد؛ زیرا از آن جا آمده و به آن جا بر مى گردد.


1) واژه «رائد» که در متن عربى حدیث آمده، به معناى کسى است که جلوتر از کاروان حرکت مى کند تا براى آنها چراگاه و آبگاه بیابد (النهایة: ج 2 ص 275 مادّه «رود»). احتمال دارد که مراد از «پیشرو» در این جا خودِ انسان باشد؛ زیرا انسان در دنیا چونان پیشرو براى خویشتن است که در آن، براى آخرت خود، آب و چراگاه جستجو مى کند…؛ یعنى انسان باید خیرخواه خویشتن باشد و با امروز و فردا کردن و تعلّل ورزیدن، به خود، خیانت و ناراستى نکند. یا احتمال دارد معناى حدیث این باشد: هر یک از شما باید با خانواده و عشیره و افراد تحت تکفّل خود، روراست و صادق باشد و حقیقت را به آنها بگوید و از فضایل و علوّ درجات ما، آنچه را مى داند، به آنان نیز معرّفى کند (بحار الأنوار: ج 29 ص 602).