جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

شهر نمونه در امنیت

زمان مطالعه: 2 دقیقه

قرآن

«و سوگند به این شهر امن».

«و چون خانه [ى کعبه] را براى مردم، محلّ اجتماع و [جاى] امنى قرار دادیم».

«در آن، نشانه هایى روشن است. [از جمله] مقام ابراهیم است، و هر که در آن درآید، در امان است».

«آیا ندیده اند که ما [براى آنان] حرمى امن قرار دادیم، و حال آن که مردم از حواشى آن، رُبوده مى شوند؟ آیا به باطل، ایمان مى آورند و به نعمت خدا کفر مى ورزند؟».

حدیث

35.پیامبر خدا صلی الله علیه وآله: هر کس مرتکب قتلى شود و دست به گناهى بزند، سپس به حرم [امن الهى] پناه ببرد، در امان است و تا زمانى که در حرم است، نه باید او را قصاص کرد، نه دستگیر کرد، نه آزارش داد، نه پناهش داد، نه آب و غذایش داد، نه با او داد و ستد کرد، نه میهمانش شد و نه میهمانش کرد.

36.پیامبر خدا صلی الله علیه وآله: هان! لعنت خدا و فرشتگان و مردم، همگى، بر کسى باد که در اسلام، حادثه آفرینى کند؛ یعنى در غیر حرم، دست به حادثه اى (قتلى) بزند و به حرم (مکّه) پناه ببرد! چنین شخصى را هیچ کس حق ندارد جا و پناه دهد، یارى اش رساند و میهمانش کند تا آن که به خارج حرم برود و حد بر او جارى گردد.

37. پیامبر خدا صلی الله علیه وآله: گیاهِ [خشک یا تَرِ] حرم را نباید چید، درخت و خارش را نباید قطع کرد، و صیدش را نباید رَم داد…. پس اگر کسى را دیدید که گیاهى را چید یا درختى را قطع کرد یا صیدى را رَم داد، بر شما رواست که به سبب رواشمارى اش در حرم، به او ناسزا بگویید و پشتش را دردمند سازید.

38.امام صادق علیه السلام: هر چیزى که در حرم مى روید، بر همه مردم حرام است، بجز آنچه [از گیاه و درخت] خودت کاشته اى و نشانده اى.

39.الکافى – به نقل از عبد اللّه بن سنان -: از امام صادق علیه السلام در باره این سخن خداوند عز و جل: «و هر که بدان وارد شود، در امان است» پرسیدم که: آیا مقصود، خانه [ى کعبه] است یا حرم؟

فرمود: «هر انسانى که به حرمْ وارد شود و به آن پناهنده گردد، از خشم خدا در امان است، و هر حیوان وحشى و پرنده اى که به آن وارد شود، در امان است و نباید آن را رَم داد یا اذیّت کرد تا از حرم، خارج شود».

40.امام صادق علیه السلام – در پاسخ پرسشى در باره وارد شدن پرنده اهلى به حرم -: نباید به آن دست زد؛ چرا که خداوند متعال مى فرماید: «هر که بدان وارد شود، در امان است».

41.امام صادق علیه السلام – در پاسخ پرسشى در باره آهویى که به حرم در آمده است -: گرفته نشود و دست هم زده نشود؛ چرا که خداوند متعال فرموده است: «هر که بدان وارد شود، در امان است».

42.مصباح الشریعة – در آنچه به امام صادق علیه السلام نسبت داده شده است -: هر کس به حرم درآید، از مخلوق در امان است. هر کس به مسجد [الحرام] درآید، اندام هایش از این که آنها را در معصیت به کار گیرد، در امان اند؛ و هر کس به کعبه درآید، دلش از این که آن را به غیر یاد خدا مشغول دارد، در امان است.